دوران پسا کرونا
تغییرات قابل توجه بازار خرده فروشی پس از گسترس بیماری کرونا
بر اساس گزارش های تحقیقات بازار پس از شیوع گسترده بیماری کرونا، بسیاری از فروشگاه های خرده فروشی با تغییرات اساسی در حجم خرید و فروش مواجه شدند. به گونه ای که احتمال ماندگاری این تغییرات در سالهای آینده بسیار بالا است. این تغییرات در حجم معاملاتی فروشگاه ها، در صورت عدم آگاهی به موقع FMCG ها منجر به ضرر های جبران ناپذیری برای آنها خواهد شد.
میلیون ها نفر در پی محدودیت های اعمال شده از طرف دولت مجبور به ماندن در محل زندگیشان شدند. هزاران شرکت بنا به محدودیت های ترددی مجبور به رضایت دادن به دورکاری کارمندان خود شدند. زمان های کاری در چند ماه گذشته شیفت های قابل توجهی پیدا کرده است. کاهش های قابل توجهی در بخش فروشگاه های طلایی[1](حجم فروش های بالا) مشاهده میشود. فروشگاه های طلایی دیگر به حجم فروش خود قبل از شیوع کرونا برنگشته اند. در عوض فروشگاه های جدیدی در حال گرفتن جای فروشگاه های طلایی قبل هستند. لیست های فروشگاه های اولویت دار در FMCG ها دیگر قابل استفاده نخواهد بود. نیاز به ایجاد لیست های جدید از فروشگاه های طلایی و بررسی دوباره اولویت بندی منطقه ای حس میشود. پلن های اقدامات تامین کنندگان باید تغییر کند، به گونه ای که حجم معاملاتی فروشگاه ها از مناطق پر تردد و نزدیک به اداره جات به سمت مناطق مسکونی کشیده میشود. این تغییرات گسترده FMCG را مجبور می کند تا استراتژی های طولانی مدت توزیع محصولات خود را اصلاح کنند.
گزارش ها حاکی از این است که تعداد فروشگاه های طلایی از 21 درصد به 22 درصد افزایش یافته است. 1 درصد شاید به نظر اهمیت زیادی نداشته باشد ولی اگر پای صد ها میلیارد تومان وسط باشد دیگر این تغییر ناچیز نخواهد بود.
این تغییرات میتواند در سهم بازار برند ها تاثیر معناداری بگذارد. این تغییر به معنای این است که درصد زیادی از مصرف کنندگان نهایی اکنون از فروشگاه های دیگر خرید میکنند. همچنین برندهای مختلف دیگری مورد توجه مصرف کنندگان بنا به ضرورت فروشگاه ها مورد توجه مصرف کنندگان قرار میگیرد.
ترکیب فروشگاه های طلایی نیز تغییر پیدا کرده است که ممکن است FMCG ها به آن توجه نکنند. فروش هایی که قبلا سرویس های تماس و آنلاین راه اندازی کرده بودند مورد توجه بیشتری قرار گرفته اند.
این نوع اطلاعات در مقیاس بزرگ ارزشمند و نوع جدیدی از پویایی را در بازار منعکس می کند. اگر برندهای بزرگ تعجب می کنند که چرا سهم آنها از بازار با وجود افزایش هزینه ها در حال رشد نیست، باید مشکل را در جای دیگر جستجو کنند. وقتی به نقشه های حرارتی نگاه می کنید، تغییرات فروش امسال نسبت به سال گذشته، کاهش واضحی را در مناطق با تراکم بالا ، مانند مناطق مرکز شهر( مناطق اداری و دفاتر مرکزی) را نشان می دهد.
آمار های ما به وضوح نشان میدهند که مردم هزینه های خود را به مکان های دیگر منتقل کرده اند. یافته ها حاکی از آن است که فروشگاه های همسو با محل کار با تراکم بالا دیگر از دسترس بسیاری از کارگران خارج شده اند. در واقع ، سهم فروشگاه هایی که در مناطقی با بیشترین تراکم قرار داشتند به سرعت کاهش یافته و در مناطق با تراکم کمتر افزایش یافته است.
نمودار زیر شهرها و اطراف آن را از نظر کاهش و افزایش میزان خرید را گزارش میدهد:
شما می توانید برای بدست آوردن چنین اطلاعاتی در ایران از خدمات مارکت ویو بهره ببرید.